Okulumuz Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama sınıfının, 2023-2024 eğitim öğretim yılında çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri için alacakları ücreti tespit amacıyla Valilik Makamı onayı ile oluşturulan Ücret Tespit Komisyonu kararı ile 500 TL olmuştur.
Uygulama anaokulumuz, B BLOK içerisinde birinci katta olup giriş kapısı farklıdır.
Çocuklarımız Anaokulumuz da 36-48 ve 48-68 aylık çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak MEB'in belirlediği program doğrultusunda, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.
Kadromuzda 1 alan şefi, 1öğretmen ve stajyer öğrencilerimiz görev yapmaktadır. Okulumuzda 36-48 ve 48-68 ay çocuklarımız için iki adet sınıfımız, mutfağımız, yemek salonumuz, personel odamız, 1 depomuz bulunmaktadır. Anaokulumuzda eğitim sabah 08.30 ´da başlar 13:30'da sona erer.
Eğitim etkinlikleri, çocukların bireysel özellikleri göz önüne alınarak planlanmakta çocuğun çevresi ve yaşıtlarıyla kuracağı ilişkiler, etkileşimler zengin ve kapsamlı kaynaklarla desteklenmektedir. Günlük plan doğrultusunda özel gün ve kutlamaları ve alan gezileri düzenlenmekte, anne-baba eğitimi kapsamında aileler sınıf etkinliklerine katılmaktadırlar. Okulumuzda çocuğunuzun gelişimin alanlarına ve yaş grubuna uygun etkinlikler gerçekleştirilir.
SANAT ETKİNLİKLERİ
Çocuğun yaratıcılığını ve hayal gücünü kullanarak eleştirel düşünmesini ve farklı bir bakış açısı geliştirmesini sağlayan, özgüven ve başarma duygusunu bir arada yaşamasına olanak veren estetik duyarlılık kazandıran eğlenceli etkinliklerdir.
Parmaklarla resim
Değişik materyallerden ürünler yapma
Kolaj Çalışması
Kesme-Yapıştırma
Oyun Hamuru ile eğlenceli saatler
Boyama
OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ
Çocuğun en ciddi işi oyundur. Oyun; çocuğun keşfetme, öğrenme ve kendini ifade etme aracıdır. Çocuğun kaslarını geliştirme fırsatı bulduğu, birikmiş enerjisini harcadığı, sosyalleştiği bir etkinliktir. Çocukların aktif katılımıyla sürdürülen yaratıcı oyunlar, küçük ve büyük grup oyunları, sınıf içi ve açık hava oyunları gibi farklı oyun türlerine günlük eğitim programında dengeli bir şekilde yer verilmektedir.
FEN VE MATEMATİK ETKİNLİKLERİ
Matematik öğreniminde bazı temel kavramların gelişimi ve kazanımı sağlanır.
DRAMA ETKİNLİKLERİ
Dramatik etkinliklerle çocuklar, başkasının bakış açısından bakarak onun nasıl hissettiğini anlayabilmekte, gerçek deneyim olmaksızın duygusal deneyimler yoluyla, çevreleriyle ilgili etkili bilgi toplayabilmektedir.
MÜZİK ETKİNLİKLERİ
Anaokulumuzda müzik etkinlikleri; ses dinleme, sesleri ayırt etme ve ses, üretme, nefes açma, ritim, şarkı söyleme, yaratıcı dans, müzikli dramatizasyon ve müzikli öykü çalışmalarıyla gerçekleşir.
TÜRKÇE ETKİNLİKLERİ
Çocuğun ifade edici dil gelişimini destekleyen bir etkinliktir. Öykü oluşturma, öykü tamamlama, şiir, tekerleme, parmak oyunları, bilmeceler, sohbet, resimli kitap okuma, dramatizasyon etkinliklerinden yararlanılarak, proje sunumları, bilgi alışverişleri, fikir yürütme, beyin fırtınası vb. yapılmaktadır.
RUTİN ETKİNLİKLER
Her gün aynı biçimde tekrarlanan ve günlük etkinlik programlarının temelini oluşturan, okula geliş, toplanma, temizlik, tuvalet, kahvaltı, uyku, dinlenme, beslenme gibi etkinliklerdir. Rutin etkinliklerle çocuklara düzenli olma, temizlik kurallarına uyma, sağlıklı beslenme gibi davranışlar kazandırılmaktadır.
AİLE KATILIMI ÇALIŞMALARIMIZ
Uygulama Anaokulumuzda yıl boyunca velilerimiz öğretmen rehberliğinde kendi belirledikleri bir etkinliği uygulayarak eğitimde iş birliği yaparlar.
ALAN GEZİLERİ
Eğitim-öğretim programında belirlenen kazanım ve göstergeler doğrultusunda okul saatleri içerisinde planlanan geziler, müze, market, eczane, banka, kütüphane, matbaa gibi mekânlara alan gezileri yapılmaktadır. Aynı zamanda sinema, tiyatro gibi sanatsal etkinliklere de aylık planlar içinde yer verilmektedir.
DİĞER ALANLARLA İŞ BİRLİĞİ PROJELERİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ROBOTİK KODLAMA ATÖLYE ÇALIŞMASI GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.